2022 november 26 - KOZUGYEKERT

Tartalomhoz ugrás
Átadtuk a Széchenyi Közügyekért Díjakat 2022 november 26, szombat 13.30 órakor

1)  DEÁK DEZSŐ ZOLTÁN - 1935-ben született. Katonatisztként 35 év szolgálat után a Hátország és polgári védelmi Parancsnokság lakosságfelkészítési osztályvezetőjeként 1990-ben ment nyugdíjba. Ez alatti időben hét felsőfokú képesítést szerzett. Nyugdíjasként több országos és megyei civil szervezetben végzett közhasznú társadalmi munkát. A Fejér Megyei Polgári-védelmi Egyesület elnökeként /ma már örökös tiszteletbeli elnök/közreműködött tanuló ifjúsági polgári-védelmi versenyek szervezésében és levezetésében, valamint 20 települési önkormányzat katasztrófavédelmi felkészítésében, gyakorlatok előkészítésében és levezetésében. Munkáját több alkalommal ismerték el.

2) DR. BUKLI ÁDÁM - a Honvédség és Társadalom Baráti Kör – azaz HTBK - jogi egyetemet végzett. jogi vezetője - Munkáját a Magyar Honvédségnél jogász beosztásban végzi. Fiatal kora ellenére rendkívül sok önkéntes feladatot is vállal, amellyel óriási támogatást jelent a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének. Munkái közül kiemelkedő jelentőségű volt a Katonai Emlékpark jogi kerete megfogalmazása, a Béri Balogh Ádám Baráti Körrel megkötött megállapodás alapján a II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobra létrehozása során megfogalmazott szerződések előkészítése, a HTBK sokirányú munkáját támogató jogi tevékenysége. Az eredményes katonai pályája mellett példaszerűen 3 gyermeket nevelnek feleségével. Mintaszerűszakmai és önkéntes munkája, példás családi élete elismeréseként adjuk át neki a díjat.
3) DR. GUSEO ANDRÁS - immár 62 éve szolgálja a beteg magyar embereket. Első éves orvostanhallgatóként jelentkezett egy elméleti intézetbe tudományos munkára, amit azóta is töretlenül folytat. Eddig 282 közleménye jelent meg, amelyek alapját képezik szerteágazó oktató tevékenységének. Eddig 35 ország 64 városában mutatta be eredményeit. 1984-ben külföldi mintára ő hozta létre Székesfehérvárom az ország első önsegélyező betegegyesületét a sclerosis multiplexes betegeknek, ami alapján két éven belül az ország minden megyéjére kiterjedő hálózatot hozott létre. E társaságnak 30 évig volt elnöke. Talán vannak még, akik emlékeznek a Halesz parkban kétszer is megrendezett 24 órás figyelemfelkeltő, non stop örömfutásra, ahol a korábban ülő kocsiból kiszállt SM beteg első évben 34, második évben 78 km-t futott, bizonyítván, hogy a „legyőzhetetlennek” mondott is legyőzhető. Eddig 9, a kor aktuális problémáival foglalkozó egész napos, egyetemek által akkreditált tanfolyamait 108 esetben tartotta meg. Legújabb kutatásaival a táplálkozás hatását vizsgálja a különböző betegségekre és első alkalommal sikerült bizonyítania, hogy egy bizonyos táplálkozási sémával az autoimmun betegség progressziója jelentősen csökkenthető, sőt megállítható. Ételintoleranciáról nemrég megjelent könyve egyedülálló a szakmai irodalomban. Televíziós riportjainak, előadásainak nézettsége meghaladja a 200. 000. Kitüntetései: Székesfehérvárért emlékérem (1986), Szt. György emlékérem (1998), Megszállottak Klubjának Tisztelet Díja (1999), Szt. Lázár Lovagrend díja (2004), Székesfehérvár polgármesterének Díszoklevele az SM betegekért végzett munkáért (2008), Fejér Megyei Príma Díj (2008), Pro Civitate Székesfehérvár, (2017), „Medicina 2000 előadói díj” 2022.

4) GULYÁS LAJOS - aktív tevékenységével, segítőkészségével növelte Sárszentmihály hírnevét. A településért és az itt lakó közösségért kiemelkedő munkát végzett és végez a mai napig. A település apraját nagyját vonzó rendezvényeket szervez fiatalos lendülettel. 8 éve a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület elnöke, valamint a helyi polgárőrség tagja. 34 éve él feleségével a településen, korábban volt önkormányzati képviselő-testületi tag. Munkájával és érzékenységével szűkebb és tágabb környezetének emblematikus személyiségévé vált.

5) HEGEDÜS FERENC - Ezt írja magáról: 1966-ban születtem Székesfehérváron. 12 évesen megismerkedtem a küzdősport világával, elkezdtem gyakorolni a különféle küzdősportokat. 16 évesen megismerkedtem a tanárommal Shaoli-vel és kung-fu mester lehettem már 22 évesen. 2000-ben megalapítottam a saját harcművészeti stílusomat, amit bemutattam az Arév Csarnokban, majd 2015-ben világrekorder lettem a 6 baseball ütő törésével sípcsonttal. Eredményeim: 2020 Grand mesteri cím, Hall of Fame. 2022 Excellent díj. Angliában 2 ír kick box bajnoknak segítettem, ők 7 danos mesterek lettek. Olaszországban szemináriumon 300 főnek tartottam képzéseket. Itthon 650 tanítványom volt eddig. Amerikában 3 tanítványom thai világbajnokot győzött le. Másik tanítványom középsúlyú box-ban nyert. Tanítottam a kick box világbajnok gyerekeit. Németországban van 2 mester tanítványom.Van kínai, német, olasz, francia - itt az idegenlégiósok is és a zöldsapkások, tekkesek, vietnámi, japán, stb.. Testőrök,rendőrök, katonák, mentősök tanulhattak tőlem. A világ több kontinensének országaiban több ezer tanítványom hálás amiatt,hogy kitartásra, önbecsülésre, tisztességre, eredmények és célok elérésére tanítottam őket. Köszönöm, hogy alázattal segíthettem nekik.

6) KOCSÁN ISTVÁN,  nyugállományú katona 2002-től - Társadalmi elfoglaltságai: a Krajczáros Alapítvány önkéntes munkatársa, a Magyar Kultúra Lovagja
Önkéntes munkatársként 2010-tól rendszeres résztvevője a Krajczáros Alapítvány hadisírgondozó és a kapcsolódó kulturális tevékenységének.
Konkrét feladatai és szerepvállalásai:
- — szabadidejében (szülők és ismerősök bevonásával) a lakóhelyén egy évtizede önzetlen szervezője, edzője a
Kölyökfoci Sárszentmihály elnevezésű civil informális formációnak, mint közösségi térnek és ilyetén generációk
találkozásának katalizátora - https://www.facebook.com/groups/402773753256679/
- — önkéntes munkatársunkként sok éve aktív szervezője, tevékeny részese a Nemzetközi Gyertyagyújtás Akciónak
(International candle lighting action), amely 2013-tól nemzetközi hatókörű projektünkre, évente 15 országból,
cca 20 ezer fő csatlakozótól érkezik visszacsatolás, közvetetten mintegy 120-140e embert tudunk elérni a
médián keresztül
- — autodidakta módon megszerzett zenei képességeivel nyugdíjas kluboknak, civil baráti társaságoknak, öregek
otthonában, stb. tart karitatív szórakoztató esteket, ahol lelkes és eredményes népszerűsítője a hadisírokat
gondozó munkának, tangóharmonikájával a hazai és külhoni rendezvényeinken,  megemlékezéseinken rendszeresen
katonanótákkal színesíti programjainkat. Pl. Érsemjénben (Partium) évente a helyiekkel közös Kazinczy
megemlékezésen kisiskolás gyerekeket tanít 1848-49-es és magyarnótákra, Repejovban a 17-es honvédeknek
állított emlékművünket avató rendezvénynek prominens szereplője volt, ahol szlovák és magyar nyelvű
dallamokat szólaltatott meg, - — felkérésünkre városunkban a fehérvári 17-es hv gyalogezred emléknapján is több alkalommal szerepelt
- —— Fehérváron több ízben fellépője a Civil Nap programnak a Krajczáros Alapítvány képviseletében
- — közösségi tevékenységét 2a privát kommunikációs felületén is nagy elánnal — népszerűsíti
https://www.facebook.comfistvan.kocsan.5
- — az ezredfordulótól számos kegyeleti túrának, hadisírgondozó tábornak, kiállítás megnyitónknak volt részese,
szervezője és közösségformálója (Pl. Erdélyben, Felvidéken, az Isonzónál és Doberdónál, stb.)
közvetlen ráhatással, partnerek toborzásával népszerűsítette a vér virága a pipacs szimbólum meghonosítását
városunkban, továbbá az általa bonyolított eseti rendezvényein is, amelynek során a környező országok
polgárai közül is sokan nyertek új és szakszerű ismereteket,
mindezen önkéntes, ellenszolgáltatás nélküli munkáival jelentősen hozzájárult a Nagy Háborúban elesett
főként magyar, illetve más nemzetiségű katonákra és a kilátástalan küzdelmeikre való emlékezet
fennmaradásához, szerepet vállalt a köztudat befolyásolásában,
Összességében: látszólag szürke eminenciásként, ám személyiségéből fakadó és számunkra nélkülözhetetlen
önkéntes munkásságával aktív szervezőként, országhatárokon és éveken átívelően, Székesfehérvár centrikusan
tesz a köz javára, és a civil szektor működésének segítőjeként tartósan járul hozzá a népek közti barátság
elmélyítéséhez, a partneri kapcsolatok fejlesztéséhez, közösség formáló erejével a kulturális élet pezsgőn
tartásához, a történelmi emlékek megőrzéséhez, az emberi köztudat formálásához.

7) MENYHÁRT LÁSZLÓ - A Genesysmotors nevű StartUp innovációs cég vezető főmérnöke és egyben tulajdonosa. A technológiai vonzalma már gyermekkorában megmutatkozott, kisiskolás korában a gyakorlati versenyeken rendre az első helyen végzett. Húszas éveiben(1980) a Videoton katonai illetve az egyedi orvosi műszereket gyártó cégeknél volt hardveres és software-s munkakörben. Nagyon fontos számára a versenyszféra, amit nem problémának hanem lehetőségnek könyvel el. Így eddigi pályafutása főleg technológiai fejlesztéseken ível át. Jellemző rá a maximalizmus ami áthatja munkásságát. Pár szóban eddigi elért eredményekről. A Videoton után a versenysportban Audi motorok fejlesztése a nemzetközi versenyeken elért 2-3 ik hely. Utána megalapította a Core Audio High-End termékeket fejlesztő és forgalmazó céget ami már nemzetközi szinten is jól prosperál. Miután itt elérte a magának kitűzött célokat, figyelme az elektormobilitás – 1, 2 és 3 kerekű rollerek, scooterek, robogó és az ehhez kapcsolódó megújuló zöld energiák felé fordult. A környezetvédelem és a fenntartható (élhető) közlekedés elsődleges prioritást kapott. Napjaink túlzsúfolt egészségtelen levegővel szennyezett varosaiban megoldás lehet a mikromobilitás, így ennek a kihívásnak megfelelve fejleszt elektromos hajtásláncokat különböző ultrakönnyű járművekhez, ami a fent említett problémákra egy válasz. Így ennek a közösségi hasznossága elvitathatatlan. Mint ember karizmatikus személyiség mindenkit motivál aki kapcsolatba kerül vele. Fontos neki a társas kapcsolatok, a kommunikáció és a család. Sokat adományoz és jótékonykodik. 2 adoptált kisfiú büszke apukája.

8) MOLNÁR ERIK -  az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola tűzvédelmi szakának elvégzése után pályáját Székesfehérváron a VIDEOTON vállalat létesítményi tűzoltóság parancsnokaként kezdte. 1989-ben a székesfehérvári tűzoltóságnál indult a hivatásos szolgálata, ahol tűzmegelőzési előadó, majd 1992-től osztályvezető, 2007-2012-ig a tűzoltóság parancsnokaként végezte munkáját. 2012-től a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályvezető, 2014 - 2022-ig műveletirányító tisztként dolgozott. Fontos volt számára az egységes professzionális csapat kialakítása, és a közösségért való tenni akarás. Mindvégig Székesfehérvár, és Fejér megye érdekében végezte hivatását.

9) MOLNÁR JÁNOS - 1990. Augusztus 01-jén lett hivatásos tűzoltó majd gépjárművezetői beosztásba került Székesfehérvári HÖT-hözKülönbözőiskolák elvégzése után lépkedett a ranglétrán:1993-tól szerparancsnok 2006-tól szolgálatparancsnok 2019-től Székesfehérvári járási Katasztrófavédelmi megbízott.Kitüntetések:Különböző díjak és elismerések övezik ezt az életpályát.
Szakmai versenyek helyezései bizonyítják szakmai elhivatottságát. 2000. Belügyminiszteri dicséret 2007. Év tűzoltója 2011. Lánczki János emlékdíj 2014. Fejér Megyei Közgyűlés Dicséret 2016. Szent Flórián érdemjel 2022. Székesfehérvár Közbiztonságáért díj Tűzoltósport :Többszörös megyei helyezett egyéniben, megyei első helyezett csapatban.2002-ben Országos első helyezett csapatban. Aktívversenyzéstől visszavonulva a megyei versenycsapat edzője.

10) NAGY ISTVÁN - a Váli Tűzoltó Egyesület elnöke az a személy,akit 1997-ben felkértek arra, hogy alakítsa meg és hozza létreVálon a Köztestületi Tűzoltóságot és erősítse meg az egyesületet. Az alapítók bíztak abban, hogy közgazdászvégzettségének és tűzoltó vénájának köszönhetően ezzel anem kis feladattal megbirkózik, és megvalósítja a Váli ÖnkéntesTűzoltó Egyesület és Vál Önkormányzatának elképzeléseit.Aköztestület első és későbbi elnökeként próbált egyensúlytteremteni az Egyesületi és a Köztestületi tűzoltóságvezetése között, ami nem mindig ment zökkenőmentesen, demára már elmondhatjuk, hogy a két szervezet közti együttműködéspéldaértékűvé nőtte ki magát személyének köszönhetően.Akezdeti nehézségek után az első sikereken felbuzdulva az akkorimunkahelyén a Baracskai Országos Büntetés-végrehajtásiIntézetben is megszervezte és létrehozta a LétesítményiTűzoltóságot, amelynek első parancsnoka is ő lett.ALétesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok OrszágosSzövetségében és annak különböző szekcióiban szerzetttapasztalatait próbálta ötvözni munkája során, aminekköszönhetően felkérték az ÖTOSZ felügyelő bizottság elnökiposztjának betöltésére.Elnökiciklusai alatt felújításra került szertár épülete,átszerveződött a tűzoltóság gazdálkodása, illetve az általais írt pályázatoknak köszönhetően a tűzoltóság egy vadonatújgépjármű fecskendővel gazdagodott.Tűzoltóismereteit gazdagítva közel egy tucat kezelői vizsgát tett eddigle, amelyet a vonulások során a különböző beosztásokbanhasznosított.Atanfolyamok végzésével, önzetlen munkájával, odaadásávalpéldát mutat az állománynak és az ifjúsági tűzoltóknak, akikreméljük példáját követve megtesznek mindent annak érdekében,hogy ez a tűzoltóság töretlen fejlődéssel fennmaradhasson.Azegyesület életében ezen időszak alatt sok pozitív változásment végbe, nagymértékben Nagy István elnök úr munkájánakköszönhetően.AFejér Megyei Tűzoltó Szövetség a Felügyelő Bizottságánakelnökévé választotta meg, amely tisztséget örömmel vállaltael, és a mai napig nagy odaadással végzi a rábízott feladatot.Felkaroltaés magáénak érezte a Német Tűzoltó kapcsolatok ápolását,annak kiterjesztését, különösen a fiatalság vonatkozásában.Önzetlenüláldoz anyagi javakat és végez munkát a közösségérdekében, amiért soha nem várt köszönetetAzegyesület elnöke ként szinte minden települési rendezvényenélen járva tevőlegesen részt vesz, és méltóképpen képviselia tagságot.Azelmúlt évek alatt munkájával kiérdemelte a tűzoltó közösség,illetve a településünk elismerését,

11) PAÁL ANDREA - 4 gyermek édesanyja. Két munkahely mellett önkéntesen tevékenykedik a városi polgárőrségnél családjával együtt. Határszolgálatot is teljesítettek. Szívügye a város és a lakosság közbiztonsága. Igyekszik a rá bízott feladatokat és kéréseket a legjobb tudása szerint teljesíteni.

12) PINTÉR LÁSZLÓ GÁBOR - Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete aktív, oszlopos tagja. Gyermekként került be az Egyesületbe. Ifiként részt vett versenyeken, majd elvégezve a tanfolyamokat, vonulósként folytatta tovább útját. Több év vonulás után elvégezte a tűzoltásvezetői tanfolyamot és jelenleg az Egyesületben vezető tisztséget tölt be, parancsnoki pozícióban. Azok közé tartozik, akik időt és energiát nem sajnálva segítik társaik és a Velencei tó környéki lakosságot. Ott segít ahol tud. Bármikor, bármiben lehet rá számítani. Ő a mi Lackónk! Bízunk abban, hogy lelkesedése, kitartása és elkötelezettsége töretlen marad.

13) RÁBA HENRIETTA - a Fehérvár Médiacentrum sokoldalú munkatársa, aki először 2000-ben főiskolásként került a Fehérvár Tv-hez gyakornoknak. Három év után más területen dolgozott, de 4 gyermeke születése után 2017-ben visszatért a Fehérvár Médiacentrumba. Főként híradós anyagok szerkesztő-riportereként dolgozik, de a Fehérvári beszélgetések című műsor vendégeivel is készít interjúkat, közelebb hozva a nézőkhöz a környezetünkben élő és tevékenykedő embereket. A Köztér című műsor egyik felelőseként közéleti témákban is jelentkezik hétről hétre. A Fehérvár magazinban és az FMC.hu-n is olvashatóak az írásai.

14) RESZEGI IMRE - Korábban megyei mentőszervezet vezető mentőtiszt – Székesfehérvár előtte: mentőállomás vezető mentőtiszt – Dunaújváros - 1995 óta dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál. Munkába állása óta folyamatosan képzi magát. Először a mentőápolói képesítést szerzett Debrecenben majd a munka mellett, majd 2007-ban sikeresen befejezte Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a mentőtiszti főiskolát kitűnő eredménnyel.
2001-benkerült Dunaújváros mentőállomásra, ahol rövidesen megbízottfőápoló lett, majd 2005-ben 10 éve az Országos Mentőszolgálat szervezeti átalakításakor Dunaújvárosban a mentőállomás vezetője, majd Fejér megyei vezető mentőtisztje lett. Jelenleg aFejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - SKILL Laborvezető mentőtisztje Székesfehérváron. Számtalan embert próbálóhelyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés igazi hivatás.Hivatását mindig a legmagasabb szakmai színvonalon műveli. Abetegekkel és munkatársaival is kiemelkedően jó kapcsolatot tudkialakítani. 1977-ben született Hajdúnánáson, négy gyermekédesapja, házas. Dunaújvárosban él. Az egészségügyi pályára,szülői példára vállalkozott. Édesapja (aki 35 évet dolgozottaz OMSZ-nál) Több mentőállomáson teljesített szolgálatotkezdetben Debrecenben, Hajdúnánáson majd később Dunaújvárosban,ahol a diploma kézhezvétele után is a vezetői beosztásai melletta dunaújvárosi mentőállomáson teljesített kivonuló mentőtisztiszolgálatot. Számtalan megyei és városi rendezvény és programlelkes szervezője és önkéntes lebonyolítója. A társzervekkel akapcsolata kiemelkedően jóknak mondható. Folyamatosegyüttműködésre törekszik a rendvédelmi, kataszrófavédelmiszervekkel és az Önkormányzatokkal is. 2009 – 2015-ig aSemmelweis Egyetem – Egészségtudományi Kar óraadó oktatója.Több tudományos társaság és szakmai szervezett tagja. 2007 ótaszakmai szakértőként és vizsgaelnökként is dolgozik. Több évigfoglalkozott a helyszíni újraélesztés kutatásával, majd későbba helyszíni baleseti ultrahang vizsgálat bevezetéséneklehetőségeivel az Országos Mentőszolgálatnál. Kutatásieredményei több hazai és nemzetközi fórumon és kongresszuson került publikálásra.2014-ben dunaújvárosi munkája mellett az Országos Mentőszolgálat Főigazgatóságán is dolgozott az EU-fejlesztési projekt kialakításában szakmai szakértőként. 2018. februártól megyei mentőszervezet vezető mentőtiszt lett Fejér megyében Székesfehérváron. 10évig volt a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségi tagja és jelenleg is több alapítványban kuratóriumi tag. A 2021-ben megalakult Fejér megyei Önkéntes Kutató és Mentőalapítvány elnöke. ReszegiImre munkája, hivatás szeretete kiemelkedő és példát jelentős teljesítmény. Munkájáttöbb kitüntetés mellett 2015-ben DMJV. Önkormányzata Közbiztonságért Díjjal jutalmazta. 2021-ben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Pro Civitatae Díjjal jutalmazta., ugyanebben az évben a Megyenapon a Fejér megyei Önkormányzat Dr Paulikovics Elemér díjban részesítette. Átlagemberként az egyik legfontosabb célja az újraélesztés és az elsősegélynyújtás népszerűsítése és oktatása, amely során rengeteg ember fordult meg előadásain, tanfolyamain és képzésein. Jelenleg is folyamatosan oktat, vizsgáztat és szakértői tevékenységet folytat. Teszi ezt a szakdolgozók, a hallgatók és ami a legfontosabb a betegek és a sérültek megelégedésére.

15) SCHULTZ GYÖRGY - 1951-ben született Budapesten, a Közgazdasági egyetem elvégzését követően Székesfehérvárt választotta otthonául. Az egyetem közösségi életének résztvevője volt, akárcsak első munkahelyén a fehérvári Alba Volán vállalatnál is. Gazdasági munkája mellett a társadalomtudományokban is képezte magát. Munkabírása, teljesítménye eredményeként 1988-tól az Alba Volán vállalat igazgatójának nevezték ki, majd a közlekedési szakma keretein belül maradva hazai és külföldi pénzügyi vállalkozások munkáját irányította.2003-tóla Székesfehérvár város polgármesteri hivatal igazgatója, majd közel húsz éven át a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület Szervező-elnökségi tagja – társadalmi munkában. Legismertebb Megvalósult városi szintű közéleti kezdeményezése, hogy aVárosháza Díszterme falát 2012 óta újra ékesíti az a város történetét bemutató leírás, amely 1938-ban került a falra, de 1948-ben eltüntették onnan. Tíz év óta vezeti a Jancsárkert Termelői piacot, amely az elsők között felvételt nyert Fejér Megye Értéktárába. Megalapította a Jancsárkert Piac És Közösség közhasznú Egyesületet, amelynek társadalmi munkában elnöke. Eddig 500 piacot tartottak, évente 70 ezer vásárlóval, városi szintű színes gasztro rendezvényekkel.Városszeretet, szorgalom, a közösségért végzett munka jellemzi életét. Megtisztelő számára a Széchenyi Közügyekért díjra történő jelölés.

16) SZABÓ DÁNIEL- Szociológus, három gyermek édesapja aki jelenleg a Bicskei Tűzoltóságon dolgozik. Szabad idejében az Alcsútdobozi Önkéntes tűzoltóság parancsnok helyettese. Igazi civil önkéntes,folyamatosan tevékenykedik a közösség érdekében. .

17) TIHANYI TAMÁS - 38 évvel ezelőtt került gyakornokként a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségébe, majd a Városi Televíziónál dolgozott, később a lap elsősorban bel-, kül- és biztonságpolitikával foglalkozó főmunkatársa lett. Riport Könyvet írt a délszláv háborúról, társszerzőségben feldolgozta a megye második világháborús harcait, elsősorban a civilek szenvedéseire és a rendszerváltásig elhallgatott történésekre fókuszálva. Huszonhat éve lényegében jelen volt a Baptista Szeretetszolgálat velencei alapításánál, néhai alapító elnökét küldetéseire kísérve riportkönyvet írt a szervezet munkájáról. Hét éve a szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa és azóta a segélyezés főállású tevékenysége lett, miközben nem hagyta abba az újságírást sem. Az évek során sajtó nívó díjai mellett megkapta a Honvédelemért Kitüntető Cím arany fokozatát.  

18) TÖRZSÖK TIBOR - nyá. tű zászlós, Szolgálat: Székesfehérvár, 1974-1992-ig. 1950-ben született és eredetileg a bútorasztalos szakmát választotta és tanulta ki. A mesterség elsajátítása után el is helyezkedett a bútoriparinál. Azonban mindig is vonzotta a tűzoltói hivatás, ezért 1974-ben felszerelt. Ezzel kapcsolatos tanulmányait Dunaújvárosban végezte, tized magával.Az„A” csoportban vonulós tűzoltóként szolgált és sok esetnél kellett helytállniuk – baleset, tűzeset, vízbefulladás, ipari baleset, stb…Szolgálatuknyugalmas óráiban nemcsak a felszereléseket javították, hanem a gyakorláshoz, kiképzéshez szükséges eszközöket is maguk alakítják ki, pl. a város közepén, a régi laktanyában amászóházat, ahol tréningezni tudták magukat. A kollégákkal sokesetben baráti viszony alakult ki és szabadnapokon is segítették egymást. A folyamatos gyakorlást, kiképzést végigkísérte a tanulás és a továbbképzés is. Budapesten zászlósképzőelvégzése után a vonulások alkalmával már a „jobb egyben”foglalhatott helyet és irányított.Aváros időközben kinőtte a tűzoltó laktanyát és új épült aSzent Flórián körúton. Az új laktanyába költözve még sok minden hiányzik az épületben, ezért menet közben kerültkialakításra több minden, mint pl. a tornaterem, vagy a tűzoltómúzeum. Ez utóbbiban a tárlók elkészítését ő végezte.18évi szolgálat után a kilencvenes évek elején szerelt le, de egykori kollégáival a mai napig tartja a kapcsolatot. Az egykori hivatása a mai napig hiányzik és örömmel gondol vissza ezekre az évekre. 50éve, 1972 óta házas, jóban-rosszban osztozva. 2 gyermek édesapja,4 unokája és 1 dédunokája van. Fia felnőve apja nyomdokaiba lépve szintén tűzoltóként dolgozik jelenleg is.Nyugdíjba vonulása után vállalkozó lett, majd a falusi turizmussal foglalkozott. A 2000-es évek elejétől az 1848-as pákozd-sukorói csata emlékhelyén kávézót, tourinform irodát és pince borozót vezetett és mutatta be a katonai kiállítást évente több ezer látogatónak. A kitalált és bevezetett interaktív foglalkozásokat nem csak a fiatalok, de az idősebbek is örömmel fogadták.

19) TÓTH TIBOR - nyugállományú katonazenész - Társadalmi elfoglaltságai: a Krajczáros Alapítvány önkéntes munkatársa. Önkéntes munkatársként 2014-től rendszeres résztvevője a Krajczáros Alapítvány hadisírgondozó és a kapcsolódó kulturális tevékenységének. Konkrét feladatai és szerepvállalásai:- szabadidejében Fehérváron működteti a TIBITON KLUB BARÁTI KÖR informális civil közösséget, ahol havi
rendszerességgel ÉGI DALLAMOK címmel zenei, táncos produkcióknak a házigazdája és egyben egyik előadója,
ahol lehetőséget biztosít más amatőr előadóknak is fellépésekre, tehetségük kibontakoztatására.
https://www.facebook.com/groups/316223621792072
- a 2019. 09.01. — 2021. 04.30. között a Krajczáros Alapítvány szervezésében NAPONTA hagyomány élesztő célzattal megvalósított EMLÉKEZET HANGJA c. programnak résztvevője és szereplője volt, valamint diákok, nyugdíjasok, baráti köre révén katalizátora a generációk találkozását lehetővé tevő megemlékezés sorozatnak:
https://www.facebook.com/azemlekezethangja A 20 hónapon át zajló rendezvényhez grátisz videókat készített,
- a pandémia időszakában Karanténkoncert címmel tartott karitatív utcai (lakótelepi nyilvános) rendezvényeket.
A teljes kijárási tilalom időszakában virtuálisan, interneten keresztül járult hozzá a lakásokba beszorult emberek,
főleg az idősek életét nehézzé tevő időszak, az egyedüllét érzés áthidalásához.
https://www.facebook.com/groups/444891809034195
- önkéntes munkatársunkként sok éve aktív szervezője, tevékeny részese, énekes előadója a Nemzetközi
Gyertyagyújtás Akciónak (International candle lighting action)
- kiváló zenei képességeivel nyugdíjas kluboknak, civil baráti társaságoknak és szervezeteknek, öregek
otthonában, stb. tart gyakorta karitatív szórakoztató esteket,
- gondozója (Réz — szimfónia címmel) a székesfehérvári katonazenészek közösségi média felületnek, ahol a téma iránt érdeklődőknek biztosít szakmai tájékoztatást, illetve főként az elhunyt katonazenész társadalom számára állít emléket https://www.fácebook.com/groups/482656931915347/about
- felkérésünkre városunkban a fehérvári 17-es honvéd gyalogezred emléknapján is több alkalommal szerepelt
- Fehérváron két ízben volt fellépője a Civil Nap programnak a Krajczáros Alapítvány képviseletében
- hazai és határon túli festmény kiállításainkat, különféle rendezvényeinket teszi színvonalasabbá előadói tevékenységével (Pl. Dunaszerdahely, Érsemjén, stb.)
- népszerűsítette a vér virága a pipacs szimbólum meghonosítását városunkban, továbbá az általa bonyolított eseti rendezvényein is, amelynek során sokan nyertek új és szakszerű ismereteket,
- mindezen önkéntes, ellenszolgáltatás nélkül, szűkebb és tágabb közösségeket szolgáló munkáival jelentősen hozzájárult a Nagy Háborúban és az 1848-as, 1849-es szabadságharcban elesettekre, a katonáink kilátástalan küzdelmeire való emlékezet fennmaradásához, így szerepet vállalt a köztudat befolyásolásában.
Összességében: személyiségéből fakadó és számunkra nélkülözhetetlen önkéntes munkásságával aktív
szervezőként, országhatárokon és éveken átívelően, Székesfehérvár centrikusan tesz a köz javára, és a civil szektor működésének segítőjeként tartósan járul hozzá a népek közötti barátság elmélyítéséhez, a partneri kapcsolatok fejlesztéséhez, közösségformáló erejével a kulturális élet pezsgőn tartásához, a történelmi emlékek megőrzéséhez, az emberi köztudat formálásához.

20. ZSELI GÁBOR - 1998-óta vagyok az Országos Mentőszolgálat dolgozója.Mentőgépkocsi-vezetőként kezdtem, majd 2007-ben OKJ-s Mentőszakápoló végzettséget szereztem. 2009-től mint Mentőtechnikus dolgozok. Szakmai munkámra jellemző a pontos és alapos munkavégzés, az eljárásrend ismeretében. Két éve a Székesfehérvári Mentőállomás Garázsmesteri tevékenységét is ellátom, felügyelem a mentőgépkocsik állapotát és karbantartását.
Megköszönöm a sajtó önzetlen segítségét, továbbá köszönöm a Varga-Márfy Kft dolgozóinak a segítségét és a szervezést, minden szponzorunknak: Andrea Serleg, Aranyalma Cukrászda, Aqua Mathias Ásványvíz, Auchan áruház, Csóbor Jenő, Csóbor Pincészet, Mórocz Könyvkötészet, Perpetum Alapítvány, köszönet anyagi és erkölcsi támogatóiknak, a jelölteknek, az itt megjelent vendégeknek.

Hölgyeim és Uraim! Kívánom mindenkinek a legjobbakat és meghívjuk Önöket egy kis állófogadásra. Maradjanak, beszélgessenek még egymással. További szép estét kívánok. A díjazattak maradjanak még a színpadon a fotózáshoz.
​​

A Széchenyi Díj Közügyekért több terület - polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, fegyveres testületek, közszolgálatosok, köztisztviselők, sajtó és a civil szféra – jelöltjei részére kerülnek átadásra.

Az alapítók és az elnök célja ezzel a Díjjal az, hogy elismerjék mindazokat, akik nem csak magukért, hanem kisebb nagyobb közösségükért is tesznek kitartó és példaértékű munkájukkal.

Szervezők: Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke, Varga István Attila a Varga-Márfy Kft ügyvezetője, a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők Alapítvány alapítója, a Közügyekért díj kezdeményezője és Varga Lajos a Fehérvári Tűzoltó Egyesület alapítója

Műsor: Himnusz, Köszöntők, Hungarikum Együttes, Díjátadások, Zárszó, Szózat

A rendezvény sajtó nyilvános.


Kérjük, hogy mielőbb jelezzék támogatói és/vagy részvételi szándékukat:  varga@digihigi.hu

PERPETUM Nemzetközi Speciális Kutató-Mentők Alapítvány
8000 Székesfehérvár, Zámoly u. 63.
Adószám: 18503278-1-07
www.perpetum.hu ​
Magnetbank Bankszámlaszám: 16200247-1000 1040-00000000
HU33 162002471000 1040 0000 0000 IBAN szám

Már gyüjtjük a jelöléseket a 2023-as Széchenyi Díj Közügyekért Díjra.

Támogatások: bárki - magánszemélyek, civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények, vállalkozások -  lehetősége szerint termék, szolgáltatás és/vagy pénzügyi támogatással hozzájárulhat a Közügyekért Díjhoz, az utóbbi esetén a PERPETUM Alapítvány Magnetbankos 16200247-10001040-00000000 számlájára utalva.

Viszonzásként ajánlani tudunk: megjelenítjük a honlapon névvel és logóval, a helyszínen elhelyezzük a cég vagy felajánló reklám-molinóját vagy Roll-Up-ját, esetleges díjátadási lehetőség, meghívás további rendezvényekre.

Kérjük, hogy mielőbb jelezzék támogatói és/vagy részvételi szándékukat: varga@digihigi.hu

A Széchenyi Díj Közügyekért több terület - polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, fegyveres testületek, közszolgálatosok, köztisztviselők, sajtó és a civil szféra – jelöltjei részére kerülnek átadásra.

Az alapítók és az elnök célja ezzel a Díjjal az, hogy elismerjék mindazokat, akik nem csak magukért, hanem kisebb nagyobb közösségükért is tesznek kitartó és példaértékű munkájukkal.

Szervezők: Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke, Varga István Attila a Varga-Márfy Kft ügyvezetője, a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők Alapítvány alapítója, a Közügyekért díj kezdeményezője és Varga Lajos a Fehérvári Tűzoltó Egyesület alapítója

PERPETUM Nemzetközi Speciális Kutató-Mentők Alapítvány
8000 Székesfehérvár, Zámoly u. 63.
Adószám: 18503278-1-07
Bank: Magnetbank: 16200247-10001040-00000000
Flag Counter
Magnetbank Bankszámlaszám: 16200247-1000 1040-00000000
HU33 162002471000 1040 0000 0000 IBAN szám
8000 Székesfehérvár, Zámoly u. 63.   Adószám 18503278-1-07

Vissza a tartalomhoz